آفتاب نیوز :
دومین دوره تحقیقات و شناسایی محوطه های دستکند شهرستان عامل معروف به «کفراکلی» با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد و باستان شناسان موفق به شناسایی و تحقیق 19 اثر تاریخی شدند.
میشم فلاح مسئول بخش دوم تحقیق و شناسایی کافه شهر عامل در خصوص آخرین یافته های باستان شناسی این منطقه گفت: در این قسمت از تحقیقات میدانی 19 اثر (به صورت مجموعه یا به صورت انفرادی) انجام شده است. ) شناسایی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از این تعداد، 5 مقبره سنگی هستند که در صخره های منفرد و عظیم تراشیده شده اند.
به گفته این باستان شناس، قبرهای یافت شده از نظر شکل ظاهری، تکنیک ساخت، شکل و طرح بسیار شبیه به نمونه های منطقه فارس و جنوب ایران از جمله آرامگاه سنگی اقلیدسی ایران به نام «استخر دختر گبر» و آرامگاه سنگی است. از کوه اهواز
این کاوشها مجموعهای از درههای کوهستانی را نشان داد که عموماً به نام پال شناخته میشوند. فلاح در مورد آنها گفت: این شکاف ها به طور متوسط 30 تا 50 متر و ارتفاع 5 متر دارند و در دل کوه به گونه ای ایجاد شده اند که 20 تا 30 اسب یا قاطر را برای بارگیری در خود جای می دهند.
به گفته باستان شناسان، این رویدادها از اولین نمونه های کشف شده در کوه های البرز موزندر است.
رئیس این شورای باستان شناسی در فصل دوم این بررسی با اشاره به کشف انواع کاکائو از کشف مهم دیگر در این برنامه تحقیقاتی، شناسایی نمونه های جدید از کنده کاری های دیواری خبر داد و گفت: بیش از 200 نقوش با حیوانات. نقوش (اسب)، گاو، کل، کابیکی، کشتی گیران و…)، انسان (جنگ به عنوان پیاده و سواره)، طبیعت (نقش احتمالی قله دماوند)، شکل و هندسه، لباس، ابزار و تجهیزات جنگی (شمشیر، سپر). )، کمان، تیر و غیره) و سازه هایی مانند برج های دیده بانی یا بقایای قلعه شناسایی و مستندسازی می شوند.
باستان شناسان مهم ترین هدف کاوش های این فصل را ادامه تحقیقات و شناسایی روشمند سایر مناطق دره هراز که این نوع آثار پراکنده است، دانستند.